tiistai 15. maaliskuuta 2011

Tebirken

Vuokraisäntä kertoi keittävänsä kahvin pulloveteen, koska vesijohtovedessä on niin paljon kalkkia. Ei ole kuulemma välttämätöntä, mutta hän toimii niin. Tähän asti en ole pullovettä ostanut vaan keittänyt teen ja kahvin vesijohtoveteen. Nyt kun vilkaisin vedenkeittimeen samalla kun täytin sitä, niin...vesi oli ihan valkoista. Kaadoin veden pois ja paljastunut pohja osottautui valkoiseksi. Pohjaa ei tosiaan näkynyt vaan sen peitti valkoinen jauhekerros. Käsittämätöntä! Pyyhin kalkin pois ja mitään suurempia saostuamia ei jäänyt. Täytynee miettiä uusiksi tuo pulloveden käyttö. Meinasin ensin tepastella suoraan apteekkiin hakemaan sitruunahappoa. Tarkemmin ajateltuani tepastelin kuitenkin ihan perus lähikauppaan: näillä ihmisillähän on pakko olla marketin hyllyllä jotain lääkettä yleisesti tunnettuun oneglmaan. Ja oi kyllä, siellähän oli vaikka mitä vaihtoehtoja. Valkkasin MinusKalk-merkkisen tuotteen, joka näytti sisältävän fosforihappoa ja sitruunahappoa (pH 1). Aikamoista! Pienet käännöstehtävät käyttöohjeisiin ja kyllä tuli puhdasta! Tosin tuntui melko tuhlaukselta käyttää huuhteluvetenä pullovettä. Kokeilin valuttaa vettä kauan ja huuhtelin ensiksi vesijohtovedellä. Ei, siinä vedessä on vaan niin paljon sitä et ei niin vain voi tehdä. Toisilla ei oo puhdasta vettä lainkaan ja yks tuhlaa pullovettä VEDENKEITTIMEN HUUHTELUUN!!!

Vedenkeittimen puhdistusta
Sitte vähän kepeämpiin (ei kuitenkaan yhtään sen kevyempiin) tunnelmiin. Alla olevassa kuvassa on tanskalainen Tebirken! Mää en kestä!!

Tebirken
Ja seuraavaksi edellistäkin kepeämpiin tunnelmiin. Huomasin tänään, että olen silittäny aikaisemmin kauluspaidat kuin mikäkin perheenäiti. Miten epäkäytännöllinen onkaan sellanen jumalaton silityslauta jalkoineen päivineen. Vie ihan jumalattomasti tilaa ja jo pelkästään sen raivaaminen esille ja kasaaminen vie viimisetkin ripeen hyvästä alusta silittää kerääntynyt pyykkivuori. Nyt, tsädää, huomaamattani valitsin silityslaudan, joka minulla olisi aina pitänyt olla! Laudan saa vaatekaappiin roikkumaan henkarikoukusta ja sitä voi käyttää pöydällä tai lattialla, kuten itse askartelin tänään. Ihan mahtavaa!
Silityslauta kuvan alareunassa:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti