sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Cocktaileja cocktaileja

Tanskassa on tosi vahva Friday beer -kulttuuri: perjantaina töiden jälkeen siirrytään joko työporukalla, opiskelukavereiden tai kavereiden kanssa bodegaan olusille.

Meillä oli kahdeksan suomalaisen kanssa perjantaina Fredag Cocktailit. Päästiin vertailemaan illan aikana kolmen eri coctailbaarin antimia. Mukana oli myös ravintolaviikolta jo tuttu Holmens Kanal Coctailbar ja uusina tulokkaina oli Marvins Room ja Bar O. Jottei perjantai-ilta olisi mennyt pelkästään nestemäisissä tunnelmissa, kävimme syömässä Bar Burrittossa vähän meksikolaista väliin.


Bar Burritto on ehdottomasti kivoin mexicolainen missä meikä on vähään aikaan vieraillut. Tuntuu että Köpiksestä on tosi vaikee löytää laadukasta meksikolaista, mutta BarBurrittossa oli tosi rento meinini, henkilökunta oli ystävällistä ja mikä tärkeintä ruoka oli tosi hyvää. Tulisuusleveli oli ihan meikän makuun. Pöytään lyötiin myös lisäkastikkeita siltä varalta ettei minun leveli ollut jollekin riittävä. Meidän 8 hengen pöydässä pari joutui odottelemaan annoksiaan, mikä oli vähän kurjaa. Odottelua hyviteltiin kuitenkin onneksi tequilalla. Ei se tosin tyhjään mahaan odottelevilla varmaan kovin paljon lämmittänyt...tai lämmitti kyllä, jos sananmukaisesti kuvaus ymmärretään. Varasin pöydän alunperin kuudelle ja soitin perjantai aamulla, josko varausta voisi laajentaa kahdeksalle. Aika ahdasta oli, mutta toisaalta, ahtaudesta harvoin seuraa muuta kuin tunnelmallisuutta hyvän seuran ja ruuan läsnäollessa.


Mitä ilmeisimmin ruoka teki minuun vaikutuksen kun näin puutteita puolustelen. Tacojen, burrittojen ja margharitakannun jälkeen siirryimme kiven heiton päähän, Marvins Roomiin, joka oli melkein tyhjä vielä yhdeksältä. Baari on kahdessa kerroksessa ja päädyimmekin yläkertaan trukkilavojen päälle, laminoidun ikkunaluukun ympärille istuskelemaan ja testailemaan paikan cocktailvalikoimaa. Ei kyllä tehnyt Marvini nyt vaikutusta. Palvelu oli ystävällistä ja sisustus hygge, mutta cocktaileissa ei ollut makua tai paljon muutakaan. Kommentteja kuului esim "kreippimehua vois juoda kotonakin" ja "kyl jotain koristelua olis voinu vaivautuu laittamaan". Fresh Liquorice cocktail maistui vahvasti anikselta ja reseptissä mainittiin ainoana lakritsiin viittaavana absinth. Olen maistanut miljoona parempaa lakritsinimistä drinkkiä. Marvin lupailee sivuillaan livemusiikkia, että jollei juomien laadulla ole niin väliä niin varmasti ihan kiva paikka istuskeluun.



Marvins Room vaihtui silti aika nopeasti Bar O:hon. Lasikatolla katettu sisäpiha muistuttaa vähän Mannerheimintien Apollon sisäpihaa ja itse baari on aika pienenkokoinen. Löysimme vapaan pöydän, jossa oli varattu kyltti puolentunnin päähän. Istuimme nauttimaan cocktailit, jotka oli muuten ihan sairaan hyviä. Drinkistä pystyi erottamaan kaikki siihen käytetyt raaka-aineet erikseen kielen päältä pyörimästä. Koristelut oli myös kohdillaan mutta musiikki soi aika kovalla - ei siis paras mahdollinen paikka keskusteluun. Toisaalta baarin idea onkin hyvä musiikki. Bar O ei soita hittimusiikkia vaan panostaa hyviin dj:hin. Asiakaskunta oli yllättävän iäkästä - sanoisin että +35.



Koska pöytämme oli vaarassa lähteä alta, siirryimme yömyssyille Holmens Kanalille. Pääsimme sisään taas aika nopeasti ja nautiskelimme cocktaileja (mitä nyt puolet meistä erehtyi tyytymään giniin). Itse maistoin appelssiini kaneli -drinkkiä sekä samppanja 7 -nimistä luksusdrinkkiä. On todella ilo asioida Holmenssilla. Palvelu ja drinkit on vaan niin hyviä. Love it!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti