maanantai 17. helmikuuta 2014

Ravintolalaiva Viva ja uus lemppari Cocktailbaari - Holmens KanalCocktailbar


Copenhagen Dining Week sai arvoisensa lopetuksen sunnuntaina Nose2Tail Madbodegassa. Ai vitsi et ne tekee hyvää ruokaa. Viinimenu oli koottu todella reiluun hintaan 150 kr.




Alkuun iskettiin tarjotillinen pieniä maistiaisia: maksapateeta, ilmakuivattua kinkkua, mätiä, kraavattua härkää, kananmaksaa, revittyä sianlihaa sinapilla, valko ja sinihomejuutsoa, suolakurkkua ja marinoitua punasipulia, vispattua voita ja sinappia. Pääruokana oli pitkään haudutettua sianniskaa ja sikaterriiniä sydämen ja sisäelinten kanssa. Jälkkärinä omenatrifli. Oli aika sopiva olo tuon kaiken jälkeen, vaikka terriinistä jäikin yli puolet syömättä.



Viikon erikoisuus tuli koettua lauantaina merihenkisellä menulla ravintolaiva Vivassa. Pakko myöntää, että mulla oli pieniä ennakkoluuloja Vivan kalapainotteista menua kohtaan. Mutta ruoka oli todella hyvää. Ravintola ei ollut ollenkaan niin kolkko kuin olin ymmärtänyt ja henkiökunta oli todella ystävällistä. Otimme alkuun passion "cocktailit", joka oli ihan kiva alkudrinkki, mutta luultavasti tehty isoon ämpäriin ja annosteltu siitä sitten kauhalla skumppalaseihin. Ei siis saanut aikaiseksi luksusfiilistä. Viinimenu olisi ollut 250 kr, mutta koska yleensä menuissa viiniä tulee pöytään liian nopeaa tahtia, otimme viinit laseittain omaan tahtiin. 



Voin kyllä lämpimästi suositella ravintolaa. Jos pitäisi valita Fiske Bar vai Viva, valitsisin ehdottomasti Vivan.


Sitten siihen tärkeimpään. Uusi maailman paras cocktailbaari! Olimme Holmens Kanal Cocktailbaarin ovella illallisen jälkeen kello kymmenen maissa. Jouduimme odottamaan ennen sisäänpääsyä lyhyen hetken koska sisään ei oteta enempää asiakkaista mitä on istumapaikkoja. Aivan loistava periaate! On aivan järjetöntä jos täynnä olevassa cocktailbaarissa joutuu seisomaan cocktaillasi kädessä. Tiedättehän mitä tapahtuu, kun joku vahingossa tuuppaisee niin, että lasi läikähtää. Mitä jää jäljelle? Kartion pohjalle kahden vesipisaran suuruinen cocktailannos. Ilahduin siis suunnattomasti kun meidät haettiin ovelta ja ohjattiin paikoillemme. Cocktail valikoima oli runsas ja juomien ulkonäkö näyttävä. Henkilökunta muisti aina kysyä asiakkaidensa hyvinvointia ja oliivi/mantelisnäksiä voin suositella lämmöllä. Nam! 




Kööpenhaminassa on itseasiassa neljä baaria jotka pääsivät viime vuonna World's 50 Best Bars listalle: Ruby, Salon 39, Strøm ja The Barking Dog. Aika vaikuttavaa. Ja uusia potentiaalisia Cocktailbaareja ilmestyy markkinoille "kuin sieniä sateella". Holmens Kanal Cocktailbaarilla on täydet eväät päästä ensivuonna mukaan listoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti