torstai 13. helmikuuta 2014

Copenhagen Dining Week - Aamanns

Copenhagen Dining Week käynnistyi vihdoin maanantaina ja meidän ensimmäinen maistelu tapahtui eilen Østebrossa, Aamannssissa



"Ruokailuviikko" on saanut medialta niin hyvää kuin huonoakin osakseen. Se, että 3 ruokalajin illallinen maksaa Michelin tähti -ravintolassa tällä viikolla vain 200 kr (27€) saa pisteitä. Ihmiset jotka eivät näe tarpeelliseksi maksaa ruuasta tähtihintoja, pääsevät nyt kokemaan, josko tähtien maistelu sittenkin toisi jotain korvaamatonta pääomaa kokemuksen muodossa. Toisaalta pystyykö tähtiravintola luomaan tähden arvoisen kokemuksen 27 eurolla? Voisi ajatella, että menun ollessa sama jokaisessa kattauksessa viikon ajan, saisi tähtikokki loihdittua tähden arvoista tusinatavaraa. Toisaalta, menettääkö tähti samalla pohjansa?

Alkuruuaksi sinisimpukkakeittoa.

Michelin tähti -kokki Christian Puglisi toruu Copenhagen Dining Weekkia laadun mitätöinnistä. Ruokafestivaaleilla pääsee maistelemaan edullisesti kaupungin parhaimpiin ravintoloihin, mutta Puglisin omat ravintolat, Relæ ja Manfreds, pysyvät festivaalin ulkopuolella.
- Meidän juttu on käsityö, ja on melko vaikeaa antaa alennusta hyvästä käsityöstä. Emme voi ulkoistaa työntekijöitämme Kiinaan. Minulla on henkilökunta, jonka on saatava palkkansa siitä huolimatta, mitä ruoka maksaa, hän perustelee. Hänen mielestään asiakkaan pitäisi olla valmis maksamaan laadusta. Dining week provosoi muutenkin Puglisia, koska se runttaa hintoja ja esittäytyy festivaalina.

Festivaaleille lähti mukaan 108 ravitsemusliikettä, mukana myös Michelin tähti -ravintoloita. Copenhagen Dining Weekin tiedottaja, Jonas Hjorth, tiivistää: festivaalin perimmäinen idea on juhlia gastronomiaa ja kutsua mahdollisimman monet ulos kokeilemaan kaupungin parhaita ruokailupaikkoja.

Pääruuaksi pala vasikanlihaa :) Tosi mehukasta, mutta olis silti jotain nestettä kaivannu sivuun.

Itse uskon festivaaliin. En odota ruualta liikoja, mutta olen silti innoissani jokaisesta uudesta kokemuksesta. Enkä usko, että väliaikainen hintojen runttaaminen vaikuttaa tähtiravintolojen tulevaisuuden hinnoitteluun saatika asiakasmäärien laskuun. Ehkä jopa päinvastoin kun tunnettavuus kasvaa ja kynnys madaltuu.

Aamanns oli onnistunut hyvin 26€ menussaan. Alkukeitto oli aivan mainio. Todella hyvät ja puhtaat maut. Vasikan koostumus oli täydellinen, mutta kuivuus pääsi yllättämään lisukkeiden kuivuudesta johtuen. Jälkiruoka oli täydellinen. Tiivistettynä, aivan ihana tapa viettää keskiviikkoiltaa.

Toi tumma on lakritsarouhetta :P lisäksi makuina vadelmaa, pähkinää, valkosuklaata, vaniljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti