torstai 20. helmikuuta 2014

Vaate vaihtaa omistajaa.

Sanoisin, että kesä on kirppareiden ehdotonta kulta-aikaa, mutta talvellakin saattaa tehdä löytöjä.

Resecond on mekkonaisen unelmakerho. Toiminta perustuu mekkojen vaihtamiseen ja 600 kr jäsenmaksulla mekkonainen pääsee vaihtamaan vaikka päivittäin mekkonsa "uuteen" puolevuoden ajan. Omistajan mukaan mekkojen vaihtuvuus on viidentoista mekon paikkeilla per päivä. Idea on aika hyvä, koska mekkonsahan voi tietysti myös myydä kirpparilla, mutta kirpparipöytää harvemmin vuokrataan yhdelle tai edes viidelle mekolle. Kirpputorimekkovaihdanta vaatii tavaran säilytystä ja keräämistä. Kirppareilla keräilet ihania mekkoja ja ehkä kerran vuodessa käyt laittamassa vuoden mekot taas kiertoon. Resecondin kautta voit käyttää mekkoa ja kun kyllästyt siihen, käyt vain vaihtamassa sen sinulle uuteen ihanaan luomukseen.


Resecond periaate on yksinkertainen. Tuot putiikkiin kauniita, puhtaita laatumekkoja ja vaihdat ne uusiin mekkoihin tai "vaihtomerkkeihin", joita voit antaa lahjaksi (tosin vain toisille jäsenille) tai käyttää myöhemmin. Resecondilla on olemassa myös applikaatio, jonka avulla voit ottaa kuvia mekoistasi joita olet valmis vaihtamaan ja selailla muiden jäsenten vaatekaappeja. Kun löydät mekon jonka haluat, vaihdatte osoitteita, lähetät mekon ja vastaanotat uuden mekon. Rekisteröityminen applikaatioon ja kuvien lisääminen palveluun on ilmaista. Nyt kun tsekkasin valikoiman, palvelussa näytti olevan 80 mekkoa jaossa minun koossani. Applikaatiossa on se huippua, että näin tähän vihreään ideaan pääsee mukaan myös vaikka Suomesta.


Resecondin perustaja Stine sai mahti-idean kun hän tiedosti naisten keräävän mekkojaan vaatekaappeihinsa. Rakasta mekkoa ei vain voi myydä koska siihen on sidottu melkeinpä aina jokin muisto. Olet tanssinut sillä vanhojen tansseissa tai veljen häissä tai se oli päälläsi ensitreffeilläsi. Stine yrittääkin saada muistot säilymään kiinnittämällä jokaiseen mekkoon etiketin, joka kertoo mekon tarinan. Joku toinen mekkokerhon jäsen löytää "muistojen mekon", lisää yhden muiston lisää mekon historiaan ja tuo sen lopulta taas takaisin "yhteiseen vaatekaappiin", jossa kaikki ihanat muistot ja mekot odottavat uutta tai vanhaa omistajaansa seuraavaan unohtumattomaan juhlaan. Tanskan sana fællesskab tarkoittaa yhteisöä, mutta suoraan suomennettuna se on koottu sanoista yhteinen ja kaappi. Voit katsoa koko tarinan Stinen itsensä kertomana täältä.




Sitten olisi tarjolla toinen vinkki mekkonaisille ja vähän muillekin:
Shoppers delight on kerran vuodessa järjestettävä ns. luksus kirpputori, jossa designerit ja muotibloggaajat myyvät vaatteitaan. Vip-lipun ostamalla pääsee puolta tuntia aikaisemmin paikanpäälle kahmimaan parhaimmat päältä ja viimeiset tunnit kahdestä neljään kustantavat vain kaksikymppiä, jos uskoo oman maun mukaisten vaatteiden säilyvän koskemattomana loppuun asti.  Lipun voi ostaa vaikka molemmille päiville, sillä kattaus vaihtuu tuoreeseen yön aikana. Kullakin myyjällä saa olla varaus vain yhtenä päivänä. Huomasin että pääsymaksu jotenkin pistää asiakkaan ostamaan edes jotain, muuten tuntuu että maksoi itsensä turhaan sisään.

Kirpputori oli tänävuonna kahdessa kerroksessa ja tavaraa oli kyllä hyvin tarjolla. En silti huomannut tarjonnan poikkeavan juurikaan normaaleista kirppareista. Siellä täällä näytti olevan luksus merkkejä, mutta hyvin näytti rekeissä roikkuvan myös hennesin ja cossin vaatteita.

"Now is your chance to make unique discoveries from your favorite fashion blogger, designer or actor that is the setting for the first and most exclusive flea market and fashion mecca in Copenhagen - Shop directly from the fashion industry's wardrobes."





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti